Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Być może pomoc odnajdzie Pani w oddziale chorób rzadkich przy ul. Śniadeckich na oddziale interny i geriatrii szpitala uniwersyteckiego w Krakowie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Gdzie znajdę ośrodek zajmujący się leczeniem bulimii? – odpowiada Mgr Patrycja Stajer
- Nasilony świąd skóry u 32-latki – odpowiada Marta Mielniczuk
- Jak leczyć wadę wzroku u 30-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą oznaczać moje dolegliwości związane z jamą ustną? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Zaburzenia odżywiania i snu u 19-latki – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Leczenie fobii społecznej i dysmorfobii – odpowiada Mgr Patrycja Stajer
- Swędzenie okolic intymnych po antybiotykoterapii i usunięcie pęcherzyka żółciowego – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Nerwica lękowa i agrofobia – odpowiada Mgr Bohdan Bielski
- Swędzi mnie całe ciało. Co mi jest? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Dlaczego mam duży problem ze swędzeniem w odbycie oraz pomiędzy jądrami a odbytem? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
artykuły
Niewidzialny wróg. Doprowadza do marskości wątroby a nawet raka
Trudny do wytrzymania i nieustający świąd nie daje
Groźne ukąszenia meszek. "Pojawiają się wręcz rany i odczyny rumieniowe"
Sezon na meszki powoli nadciąga, chociaż w niektór
Nie piła, nie paliła. Marzena podejrzewa, co wywołało raka
Minęły lata, zanim Marzena usłyszała diagnozę - ra