Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 6 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Podwyższony cholesterol, trójglicerydy, otyłość brzuszna i obrzęki a niedoczynność tarczycy

Czy to jest niedoczynność tarczycy ? I jakie mogą być tego przyczyny ? Wyniki: TSH 1,96 (norma 0,27-4,2) FT3 2,47 (2,0-5,0) FT4 10,75 (12,0-22,0) Powtórne badanie: TSH 1,77 FT3 2,43 FT4 10,70. Podwyższony cholesterol, trójglicerydy, blaszki miażdżycowe w aorcie brzusznej, otyłość brzuszna, obrzęki.
KOBIETA, 62 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Ewa Kozłowska Dietetyk, Warszawa
82 poziom zaufania

Witam,

wyniki badań nie wskazują na choroby tarczycy. Badania zinterpretuje Pani lekarz pierwszego kontaktu, wyglada bardziej na zespół metaboliczny, ale diagnozę postawi Pani lekarz.

Pozdrawiam serdecznie

Dietetyk z ponad 20-letnim stażem. Kierownik Poradni Dietetycznej w Warszawie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy