Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nie wiem co to może być ale jest niepokojące, czy chłopiec miał świnkę? może przechodzi poronnie świnkę? proszę lepiej zgłosić się do lel. rodzinnego na szczegółowe badania.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wysokie IgE u 11-letniego chłopca – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Podwyższony poziom IgE u 13-letniego dziecka – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Wysokie IgE – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Wysoki poziom IgE i powiększone węzły chłonne u dzieci – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Podwyższone IgE a alergia u 5-latka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co oznacza wysoki poziom IgE? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Podwyższony poziom IGE w badaniu krwi – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Poziom testosteronu u 11-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Monocyty, limfocyty, eozynofile w morfologii – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- O czym świadczą wyniki badań IgE i IgG u 5,5-latka? – odpowiada Magdalena Mroczek
artykuły
Polacy zdążyli o nich zapomnieć. Lawinowy wzrost zakażeń z groźnymi powikłaniami
Lekarze od kilku miesięcy alarmują o niepokojącym
Świnka - choroba zakaźna. Objawy, przebieg, leczenie
Świnka, nazywana przez specjalistów zapaleniem prz
Badania, które mogą uratować życie
Nie wymagają wielkich przygotowań. Są bezpłatne. S