Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 5 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Podwższone TSH przy planowaniu ciąży

Witam! Prosze o interpretacje wyniku.Staramy sie z mezem o dziecko i wyszlo mi podwyzszone TSH. TSH 4,23 NORMA 0,27-4,20 FT4 16,38 .............. 12,8- 20,4 FT3 7,32.................. 4,00- 6,80 ATG <10 ..................115,00 ATPO <5..................... 34,00 Lekarz stwierdzil niedoczynnosc tarczycy ,biore EUTHYROX 25, szukalam zaleznosci miedzy TSH,A FT3.Ztego co zaobserwowalam to przy niedoczynnosci w gre wcodzi TSH I Ft4,ale moze sie myle...
KOBIETA, 47 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Nie ma co szukać zależności, jeśli lek jest włączony to proszę spokojnie brać. To dobre dla dziecka.

Specjalista chorób wewnętrznych i diabetolog. Pracuje w Centrum Badań Klinicznych PI-House w Gdańsku i Spółdzielni Lekarskiej w Gdyni.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy