Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 5 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Prośba o interpretację USG tarczycy

Witam.USG tarczycy wynik:Płaty tarczycy położone u podstawy szyi niejednorodne,normoechogeniczne PP 20X21x52 mm PL 21X16X49 mm.W płacie lewym widoczna hypoechogeniczna zmiana 8x4 mm.W płacie prawym bezechowa zmiana o wym 5x3 mm.W badaniu usg nie stwierdzono patologicznie zmienionych węzłów chłonnych. wyniki TSH 0,705 norma 0,270-4,200.Anty- TPO 10,04 norma 0,00-34.00.Proszę o interpretacje wyników.Z góry bardzo dziękuje.
KOBIETA, 40 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy