Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 3 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Prośba o interpretację wyników u 26-letniej kobiety

Kobieta, 26 lat, Radom. Witam,proszę o interpretację moich wyników, TSH 3 gen 3,18, FT3 4,56, FT4 8,81?
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Renata GrzechociĹska
79 poziom zaufania

Witam.
Nie podała Pani jednostek i norm obowiązujących dla laboratorium.
Wartości referencyjne ft3 2,25-6 pmol/l lub 1,5-4 ng/l, ft4 10-25 pmol/l lub 8-20ng/l. TSH jest w normie więc można wstępnie wykluczyć niedoczynność lub nadczynność tarczycy.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy