Proszę o interpretację wyników badań krwi u 36-latki

Proszę o interpretację wyników : WBC 8.64 (4-10.90) RBC 5.17 (3.80-5.80) Hemoglobina 15.8 (11.5-16.5) Hematokryt 43.3 (37-47) MCV 83.8 (80-94) MCH 30.6 (27-32) MCHC 35.5 (31-37,5) RDV 12.4 (11,5-14,5) PLT 266 (128-348) MPV 10.9 (6.9-11,4) OB 6 (3-15) CRP 0,70 (0.00-0.90) LDH 212 (100-248) Komórki blastyczne 0 Mieloblasty 0 Promielocyty 0 Mielocyty 0 Metamielocyty 0 Granulocyty oboj.z jądrem pałeczkowatym 2 (1-5) Granulocyty oboj.z jądrem podzielonym 22 (45-70) Granulocyty kwasochłonne 1 (1-5) Limfocyty 68 (20-45) Monocyty 4 (3-8) Odmienne limfocyty 2 0 Podwyższone są odmienne limfocyty oraz limfocyty. Zmniejszone są granulocyty oboj.z jądrem podzielonym Dodam, że byłam kilka dni po odstawieniu Corhydronu i w trakcie trwania zapalenia gardła.
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu

AspaT

AspAT czyli aminotransferaza asparaginianowa ? czyli enzymy wątrobowe. Dowiedz się jakie są normy AspAT, gdzie występuje i o czym może świadczyć wzrost tego enzymu w organizmie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy