Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Można brać razem te leki. To leczenie należy prowadzić do ustąpienia zaostrzenia.
Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dawkowanie leku Pulmicort – odpowiada Piotr Pilarski
- Dawkowanie Serevent i Flixotide przy astmie – odpowiada Piotr Pilarski
- Przyjmowanie Serevent i Flixotide a leki wspierające – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Możliwość spożywania alkoholu po leku Pulmicort 200 – odpowiada Piotr Pilarski
- Jakie leki należą do rozszerzenia oskrzeli w postaci inhalacji? – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Jakie leki na astmę do inhalacji? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie roztworu soli w astmie oskrzelowej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy po zastosowaniu inhalacji z roztworu adrenaliny mogą wystąpić niepożądane skutki? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak załagodzić duszności przy astmie? – odpowiada Piotr Pilarski
- Stosowanie leków podczas ataku astmy – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
artykuły
Steryd stosowany w leczeniu astmy wycofany z obrotu. Decyzja GIF
Główny Inspektorat Farmaceutyczny poinformował o w
GIF wycofuje lek BDS N. Kolejne serie znikają z aptek
Główny Inspektor Farmaceutyczny podjął decyzję o w
Kolejne wycofanie leku Benodil. Z obrotu znikają następne serie
Główny Inspektorat Farmaceutyczny wydał decyzję o