Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
witam,
możliwy stan zapalny zatok przynosowych. nieżyt alergiczny.
Proponuję wizytę u lek. rodzinnego
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ból gardła i intensywna wydzielina z nosa spływająca po gardle – odpowiada Piotr Pilarski
- Ból w przełyku i suchy kaszel – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Suchy kaszel łaskoczący w gardło – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Uporczywy kaszel z odksztuszaniem flegmy – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Suchy i męczący kaszel oraz gęsta wydzielina w gardle – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie wydzieliny w gardle u 26-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego mam ten suchy kaszel? – odpowiada Judyta Samul-Jastrzębska
- Problem z uporczywym kaszlem i wydzieliną zalegającą w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Suchy i uporczywy kaszel oraz zapalenie oskrzeli – odpowiada Lek. Marcin Koncewicz
- Problem ze spływaniem wydzieliny do gardła a alergia – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
artykuły
Kaszel alergiczny: przyczyny, objawy, leczenie. Jak go rozpoznać?
Kaszel alergiczny u dziecka i dorosłego potrafi up
Zapalenie krtani - przyczyny, objawy, leczenie, zapalenie krtani u dzieci, domowe sposoby
Zapalenie krtani nazywane jest ostrym nieżytowym z
Alergia dróg oddechowych - objawy i leczenie
Alergia dróg oddechowych jest bardzo uciążliwa dla