Zapytaj lekarza

7 3 6 , 5 5 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wahania wagi, złe samopoczucie a badania cholesterolu

Witam. Ostatnio męczy mnie złe samopoczucie.Waga skacze okropnie i ciągle mi zimno. Wybrałam się na wyniki krwi.Proszę pomóżcie - czy są one okej? Glukoza 76 mg/dl (60 — 100) Cholesterol ­ 212 mg/dl (115 — 190) TG - triglicerydy ­ 243 mg/dl (< 150) TSH 2,92 mlU/L (0,30 — 4,00) FT3 5,8 pmol/L (3,7 — 6,7) FT4 15,71 pmol/L (12,00 — 22,00) P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) < 5 IU/ml (< 35) Inne wyniki są wysokie (WBC, NEUT, MONO,RDW-CV) lub niskie (LYMPH, MCV, MCH)
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Badania krwi - limfocyty

Limfocyty to komórki układu odpornościowego. Ich nadmiar i niedobór świadczy o tym, że w naszym organizmie dzieję się coś niedobrego. Pamiętajmy jednak, że ich ilość zależy m.in. od wieku. Więcej o badaniu i limfocytach opowie lek. Łukasz Kowalski.

Badania są ok. Cholesterol jest trochę podwyższony, ale nie ma to związku z gorszym samopoczuciem i nic poza ewentualną zmiana diety nie trzeba z tym robić.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy