Zapytaj lekarza

1 , 0 3 5 , 5 6 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badania poziomu glukozy, cholesterolu i trójglicerydów

GLUKOZA (s) 106 ↑ mg/dl wart. ref.: 70-99 mg/dl wg PTD KOR LIPIDOGRAM CHOLESTEROL CAŁK. 135 mg/dl wart. pożądana 115 - 190 mg/dl KOR CHOLESTEROL HDL 58.8 mg/dl wart. pożądana >40 mg/dl TRÓJGLICERYDY 88 mg/dl wart. ref.: < 150 mg/dl CHOLESTEROL LDL 59 mg/dl wart. pożądana: poniżej 115 mg/dl Mam zaznaczony wynik Glukoza 106 na czerwono. Czy powinienem się martwić? pójść do lekarza
MĘŻCZYZNA, 35 LAT ponad rok temu

Badanie cholesterolu

Badanie cholesterolu pozwala ustalić stopień ryzyka chorób układu sercowo ? naczyniowego. Dr Piotr Gryglas, kardiolog, informuje, jakie działania należy podjąć, aby podczas poddawania się temu badaniu, uzyskany wynik był rzeczywisty.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy