Wynik poziomu hormonów tarczycy i morfologii krwi

Proszę o zinterpretowanie moich wyników: TSH : 2,742 uU/ml ( norma lab. 0,34-4,94)Ft4:11,29 pmol/l (9,01-19,05)Anty TPO: ponizej 3 LU/ml (ponizej 5,61)orazprogesteron 20,96 nmol/l w okolo 26 dniu cykluMam jeszcze małą niepewność w morfologii:MCV: 77.1 fl ( 80-96)MCH: 25.2 pg (27-32)% monocytów 10.8 ( 2-10) przy czym liczba monocytów jest na granicy normy i wynosi 0.69 (0.2-1.0)%eozynocytów 6.6 (1-6) przy czym liczba eozynocytów jest na granicy normy wynosi 0.42 (0.02-0.5)
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Badania krwi - erytrocyty

Erytrocyty to krwinki czerwone i są podstawowym składnik morfologiczny krwi. Pełnią ważną rolę w wymianie gazowej niezbędnej w naszym życiu. Ich ilość zależy od wieku i wielu innych czynników. Dowiedz się czy twoje wyniki są prawidłowe.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty