Zapytaj lekarza

7 3 6 , 6 2 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik USG tarczycy a poziom TSH

USG -płat prawy 16x16x52,-guzek36x20mm,płat lewy14x16x51mm-guzek12x8mm -biopsja czysta.Wyniki TSH-1,070 /0,270-4,200/ FT4-1,67 /0,93-1,70/ Mam pytanie czy trzeba operować-kobieta 72 lata. Dziękuję za odpowiedż.
KOBIETA, 73 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Jeżeli nie ma objawów uciskowych, duszności, to wydaje się ,że można obserwować, decydujące badanie lekarza prowadzącego

Chirurg ogólny i specjalista w dziedzinie onkologii. Uczestnik licznych szkoleń.
0

można rozważać obserwację i kontrolne USG, jednak, gdy lekarz, który widział zmianę zaleca jej usunięcie, nie odkładałbym tego.

Specjalista w zakresie chirurgii ogólnej, onkologicznej i estetycznej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy