Zapytaj lekarza

7 4 0 , 3 2 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonalnych a ich normy

Ostatnio miałem badanie związane z tarczycą. Czy takie wyniki mieszczą się w granicach normy? Mam podwyższony FT4 FT3 = 4,16 pg/ml norm= 2,30 — 4,20; FT4 = 1,82 ng/dl, norm= 0,89 — 1,76 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) = 18,2 U/ml < 60 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) = 30,5 U/ml < 60,0 Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) = 2,806 μIU/ml norm = 0,550 — 4,780
MĘŻCZYZNA, 31 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Piotr Pilarski
79 poziom zaufania

Wynik są w normie. Nie ma powodu do obaw.

Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy