Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 3 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Problemy z zajściem w ciążę a wyniki badań hormonalnych

Problem z zajściem w ciąże w wieku 29lat. Bardzo proszę o interpretacje wyników. Badanie zrobione w 4 dniu cyklu. Folikulotropina (FSH) 9,9 mIU/ml Luteotropina (LH) (L67) 6,61 mIU/ml Estradiol (E2) 12,02 pg/ml (TSH) 2,36 μIU/mL 0,270 — 4,200 FT3 3,02 pg/ml 2,00 — 4,40 FT4 1,08 ng/dl 0,93 — 1,71 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 12,0 IU/ml 0,0 — 115,0 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) < 5 U/ml < 34
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Poród w wodzie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proszę udać się do ginekologa, po badaniu lekarskim będzie można coś więcej powiedzieć. Wynik FSH jest trochę podwyższony, konieczne jest rozszerzenie badań. Bez podania norm co estradiolu nie można się wypowiedzieć na jego temat.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy