Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 9 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań poziomu hormonów tarczycy

Czy moje wyniki badań tarczycowych wymagają brania lekow na tarczyce? TSH 1,8 (norma 1,820) ft3 1,84 (norma 2,00-4,4) ft4 0,98 (norma 0,92-1,7) antyTPO 13,11 (-34) antyTG
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Rafał Gryszkiewicz
84 poziom zaufania

Witam, w wymienionych wynikach badań ft3 i ft4 znajdują się z dolnym zakresie normy. Nie wymagają stosowania leczenia, chyba, że są to wyniki badań pobranych już w trakcie przyjmowania leków, wtedy leczenie trzeba utrzymać. Brakuje pozostałych wyników. Proszę powtórzyć pytanie.

Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, wśród jego zainteresowań znajduje się kardiochirurgia, chirurgia ogólna, medycyna tropikalna. Obecnie odbywa rezydenturę z chirurgii ogólnej w Klinice Chirurgii Szpitala Uniwersyteckiego Collegium Medicum UJ w Krakowie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy