Zapytaj lekarza

7 3 6 , 4 7 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań tarczycowych

Witam, otrzymałam wyniki badań tarczycowych, wszystko w normie poza ATG (koszmarnie podwyższone albo to błąd druku). Nie wytrzymam nerwowo do wizyty u endokrynologa, dlatego piszę z prosbą o ewent.interpretację wyników. TSH 0,590 mU/l 0,27 - 4,2 ATG 17/03/2015 P-ciała p/tyreoglobulinie TG 1117 IU/ml < 115 ATPO 17/03/2015 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej TPO 24,87 IU/ml < < 34 Tyroksyna wolna - fT4 17/03/2015 Tyroksyna wolna FT4 18,64 pmol/l 12 - 22 Pozdrawiam. Iza
KOBIETA, 43 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Magdalena StusiĹska
76 poziom zaufania

Szanowna Pani, wynik najprawdopodobniej świadczy, że ma Pani chorobę Hashimoto.

Do jej zainteresowań medycznych należy anestezjologia i intensywna terapia, radiologia, ginekologia, medycyna rodzinna, a także medycyna ratunkowa.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy