Zapytaj lekarza

7 3 6 , 3 3 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania krwi i niepokojące parametry

Witam, Ostatnio robiłam sobie badania krwi i pogrubione mam następujące wyniki: LYM% 41,6 (norma 20 - 30) MON% 3,2% (norma 5 - 15) GRA% 55,3 (norma 58 - 72) MCH 26,3 (norma 27-31) MCHC 32 (norma 33 - 37) RDW 10,2 (norma 11,6 - 14,8) Proszę o interpretacje tych wyników. Może to nic niepokojącego,ale wolę wiedzieć. Z góry dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Badania krwi - potas

Potas jest głównym elektrolitem wnętrza komórkowego w ludzkim organizmie. Jego największe stężenie znajduje się w mięśniach szkieletowych i jest niezbędnym składnikiem do utrzymywania stałych warunków wewnątrz organizmu.

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Jeśli wszystkie pozostałe wyniki są prawidłowe, a Pani nie ma żadnych niepokojących objawów to podane wyniki możemy uznać za prawidłowe. Tak naprawdę podane wyniki powinien jednak ocenić lekarz, który zlecił wykonanie badania. Wiarygodna interpretacja obejmuje bowiem zestawienie wyniku ze stanem klinicznym pacjenta.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy