Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 9 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badania poziomu żelaza i krwi

Wykonałem wyniki badania co do żelaza: WRZESIEŃ 2014 - Fe (żelazo) - 32 umol/l - Norma: 9-30 - Ferrytyna - 10 ng/ml - Norma: 50-400 - TIBC - 68 umol/l - Norma: 47-83 LISTOPAD 2014 - Fe (żelazo) - 36 umol/l - Norma 9-30 - Ferrytyna - 19 ng/ml - Norma: 50-400 Co może sugerować wysokie żelazo a niski wynik ferrytyny? Oprócz tego dołączam dodatkowe wyniki morfologii: - RBC - 5,50 - Norma: 4,50 - 6,00 - HGB - 10 mmol/l - Norma: 8,5 - 11,0 - MPV - 6,1 fL - Norma: 8-12 (PONIŻEJ NORMY)
MĘŻCZYZNA, 18 LAT ponad rok temu

Badania krwi - trombocyty

Czy wiesz jakie funkcje pełni żelazo w twoim organizmie? Dowiedz się tego oraz sprawdź stężenie żelaza w twoim organizmie robiąc badanie krwi - lek. Łukasz Kowalski wyjaśni wszelkie szczegóły.

Renata GrzechociĹska
78 poziom zaufania

Witam.
Wyniki są prawidłowe, pojedyncze odchylenia nie są niepokojące.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy