Zapytaj lekarza

7 4 0 , 3 2 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki morfologii i poziomu żelaza

Witam,zrobiłam morfologię 2 miesiące temu ,ponieważ czułam się słaba,nie mogłam spać,miałam sucho w ustach. Wynik HTC-34 N: 37-47 HGB-11,2 MCV -74,7 : 85-100 MCH-24,2 N: 27-32 RDW-CV-15,1 NORMA 11,5-14,5 i ŻELAZO 27 N: 40-145. Następnie brałam BIOFER FOLIC przez miesiąc i zrobiłam wyniki żelazo spadło do 24 N: 37-145 HGB 11,6 MCH- 23,7 MCHC-29,6 RDW-CV-16,1 WBC- 3 N: od 4 PLT spadły 136 N: 140-450.Lekarz przepisał mi tardyferon folic przez 20 dni wzrosło żelazo171 HGB 12,8 MCV79,9 co dalej?
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hematokryt

Oznaczanie hematokrytów to badanie objętości osocza do objętości komórkowych głownie krwinek czerwonych (erytrocytów). Jednym z objawów wzrostu HCT jest nadkrwistość . Więcej o HCT opowie lekarz Łukasz Kowalski.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy