Zapytaj lekarza

7 4 0 , 9 3 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki morfologii mogą mieć wpływ na uczucie zmęczenia?

Witam! Jestem kobietą i mam 52 lata. Tydzień tygodnie temu robiłam morfologię, bo czuję się zmęczona , ciągle senna i słaba. To są moje wyniki, podaję razem z normą w laboratorium, w którym były robione. Leukocyty -8,4 (4-10), erytrocyty - 4,7 (3,7-5,2), hemoglobina - 11,4 g/dl (11,2-15,7), hematokryt - 34,9% (34,1-44,9), MCV - 73,9 fl (79-94,8), MCH - 24,2 pg (25,6-32,2), MCHC - 32,7 g/dl (32,2-35,5), płytki krwi - 310 (140-400), RDW-CV - 15,8% (11,6-14,4), RDW-SD 41,9 fL (36,4-46,3),PDW - 12,9 fl (9,8 -16,2), MPV - 10,7 fl (9,4-12,5), P-LCR - 31,1%, (19,2-46,6), żelazo całkowite - 37 (37-145). Bardzo proszę o interpretację tych wyników. Dodam jeszcze że leczę się na nadciśnienie tętnicze i hipercholesterolemię. Pozdrawiam. Kobieta 52 lata.
KOBIETA, 52 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

Dzień dobry, tak, wyniki wskazują na rozpoczynającą się niedokrwistość z niedoboru żelaza, która może powodować takie objawy. Proszę udać się do lekarza rodzinnego.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy