Zapytaj lekarza

7 4 0 , 4 6 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy mije wyniki w ciąży są prawidłowe?

Witam czy moje wyniki jestem w 30 tygodniu ciazy sa prawidlowe: Leukocyty 12,02 x10^3/uL 3,98 - 10,04 H Neutrofile 8,42 x10^3/uL 1,5 - 7,7 H Limfocyty 2,42 x10^3/uL 1,1 - 4,5 Monocyty 0,96 x10^3/uL 0,1 - 0,9 H Eozynofile 0,09 x10^3/uL 0,02 - 0,5 Bazofile 0,01 x10^3/uL 0 - 0,2 Neutrofile 70,1 % 34 - 71,1 Limfocyty 20,1 % 19,3 - 51,7 Monocyty 8,0 % 4,7 - 12,5 Eozynofile 0,7 % 0,7 - 5,8 Bazofile 0,1 % 0,1 - 1,2 Krwinki czerwone Erytrocyty 4,08 x10^6/uL 3,93 - 5,22 Hemoglobina 11,8 g/dl 11,2 - 15,7 Hematokryt 36,3 % 34,1 - 44,9 Wskaźniki czerwonokrwinkowe MCV 89,0 fl 79,4 - 94,8 MCH 28,9 pg 25,6 - 32,2 MCHC 32,5 g/dl 32,2 - 35,5 RDW-SD 43,0 fl 36,4 - 46,3 RDW-CV 13,5 % 11,7 - 14,4 Płytki krwi Płytki krwi 267 x10^3/uL 150 - 400 PDW 9,9 fl 9,8 - 16,2 MPV 8,8 fl 9,4 - 12,5 L P-LCR 16,6 % 19,1 - 46,6 L PCT 0,24 % 0,17 - 0,38
KOBIETA, 22 LAT ponad rok temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy