Zapytaj lekarza

7 3 9 , 9 9 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Dlaczego boli mnie brzuch po lewej stronie?

Witam, od kilku dni pobolewa mnie brzuch z lewej strony. Raz pod zebrami, raz nad a czasami z tylu plecow. W tamtym roku mialem zdiagnozowane stluszczenie watroby. W tamtym roku wyladowalem w szpitalu z powodu watroby. Na usg wyszlo stluszczenie, oraz to ze trzustka jest hiperechohenicnza bez żadnych zmian oraz normalnej budowie. w tym roku wyszlo mi to stluszczenie watroby oraz ze trzustka jest hiperechogeniczna bez zmian i normalnej budowie. W tym roku jak powtarzalem usg bylo takie samo. Lekarze mowili ze to stluszczenie, e nic powaznego. Dodam jeszcze ze bardzo sie stresuje. Czuje się jakby wszystko bylo we snie. Nie wiem czy to nie derealizacja.oto moje wyniki krwii i mocz: Bilirubina całkowita 1,20 mg/dl[0,3-1,2]~; AST 84,3 U/L[3-50]H; ALT 203,1 U/L[3-50]H; GGTP 53 U/L[5-55]~; ALP 67 U/L[30-120]~; Cholesterol całkowity 110,0 mg/dl[115-190]L; Glukoza 87,0 mg/dl[70-99]~; Odczyn Biernackiego (OB) 2 mm/h[0-10]~; Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 5,77 x10^3/uL[4,23-9,07]~, Neutrofile 2,59 x10^3/uL[1,5-7,7]~, Limfocyty 2,52 x10^3/uL[1,1-4,5]~, Monocyty 0,44 x10^3/uL[0,1-0,9]~, Eozynofile 0,18 x10^3/uL[0,02-0,5]~, Bazofile 0,04 x10^3/uL[0-0,2]~, Neutrofile 44,9 %[34-67,9]~, Limfocyty 43,7 %[21,8-53,1]~, Monocyty 7,6 %[5,3-12,2]~, Eozynofile 3,1 %[0,8-7]~, Bazofile 0,7 %[0,2-1,2]~, Erytrocyty 5,54 x10^6/uL[4,63-6,08]~, Hemoglobina 16,2 g/dl[13,7-17,5]~, Hematokryt 47,4 %[40,1-51]~, MCV 85,6 fl[79-92,2]~ ,MCH 29,2 pg[25,7-32,2]~, MCHC 34,2 g/dl[32,3-36,5]~, RDW-SD 41,1 fl[35,1-43,9]~, RDW-CV 13,2 %[11,6-14,4]~, Płytki krwi 143 x10^3/uL[150-400]L,PDW 17,0 fl[9,8-16,1]H,MPV 12,4 fl[9,4-12,6]~, P-LCR 46,1 %[19,2-47]~,PCT 0,18 %[0,16-0,35]~; Mocz, analiza ogólna Ciężar własciwy 1,029 kg/L[1,015-1,035]~ ,pH 5,0 [5-7,5]~, Kolor żółty ---[-],Klarowność bardzo metny [-],Bilirubina nieobecna [-],Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],Ciała ketonowe nieobecne [-],Glukoza nieobecna mg/dl[-],Białko ślad mg/dl[-],Krew nieobecna [-],Nitraty nieobecne [-],Leukocyty nieobecne [-],OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],Bakterie nieliczne wpw[-],Moczany bezpostaciowe bardzo liczne wpw[-]; GGTP 46 U/L[5-55]~; Mocznik 47,8 mg/dL[17-43]H; Kreatynina 0,8 mg/dL[0,67-1,17]~; Lipaza 76 U/L[0-67]H; Amylaza 66,1 U/L[22-80]~; CRP, ilościowo 1,7 mg/L[0-5]~; Witamina B 12 316 pg/mL[180-914]~; Cholesterol całkowity 95,0 mg/dl[115-190]L; Cholesterol HDL 38,4 mg/dl[-]; Cholesterol LDL 46 mg/dl[-]; Trójglicerydy 52 mg/dl[-]; Odczyn Biernackiego (OB) 2 mm/h[0-10]~;Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 5,39 x10^3/uL[4,23-9,07]~,Neutrofile 1,98 x10^3/uL[1,5-7,7]~,Limfocyty 2,76 x10^3/uL[1,1-4,5]~,Monocyty 0,47 x10^3/uL[0,1-0,9]~,Eozynofile 0,14 x10^3/uL[0,02-0,5]~,Bazofile 0,04 x10^3/uL[0-0,2]~,Neutrofile 36,8 %[34-67,9]~,Limfocyty 51,2 %[21,8-53,1]~,Monocyty 8,7 %[5,3-12,2]~,Eozynofile 2,6 %[0,8-7]~,Bazofile 0,7 %[0,2-1,2]~,Erytrocyty 5,36 x10^6/uL[4,63-6,08]~,Hemoglobina 15,5 g/dl[13,7-17,5]~,Hematokryt 46,8 %[40,1-51]~,MCV 87,3 fl[79-92,2]~,MCH 28,9 pg[25,7-32,2]~,MCHC 33,1 g/dl[32,3-36,5]~,RDW-SD 41,7 fl[35,1-43,9]~,RDW-CV 13,1 %[11,6-14,4]~,Płytki krwi 148 x10^3/uL[150-400]L,PDW 17,1 fl[9,8-16,1]H,MPV 12,5 fl[9,4-12,6]~,P-LCR 45,3 %[19,2-47]~,PCT 0,18 %[0,16-0,35]~;Mocz, analiza ogólna Ciężar własciwy 1,034 kg/L[1,015-1,035]~,pH 5,0 [5-7,5]~,Kolor żółty ---[-],Klarowność mętny [-],Bilirubina nieobecna [-],Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],Ciała ketonowe nieobecne [-],Glukoza nieobecna mg/dl[-],Białko ślad mg/dl[-],Krew nieobecna [-],Nitraty nieobecne [-],Leukocyty nieobecne [-],OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],Leukocyty 0-5 wpw[4-5],Erytrocyty 0-3 wpw[3-4],Bakterie pojedyncze wpw[-],Śluz pojedyncze wpw[-],Moczany bezpostaciowe liczne wpw[-]; TSH 4,474 uIU/ml[0,38-5,33]~; Martwi mnie lipaza i mocznik. Oraz podwyzszone alt i asp ale to z watroby.
MĘŻCZYZNA, 28 LAT ponad rok temu

Wrzody a rak żołądka

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy