Zapytaj lekarza

7 3 9 , 9 4 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zapalenie gardła, antybiotyk a wynik morfologii krwi

Witam,byłam u lekarza i zdiagnozowano u mnie zapalenie gardła i dostałam antybiotyk, wczoraj poszłam na wyniki i proszę o ich interpretacje: WBC 7,8 NORMA --->4,0-10,0, RBC 5,01 NORMA-->3,80-5,80 HGB 15,9 NORMA 12-15,HCT 45,0 NORMA 36,0-45,0,MCV 89,8 NORMA 78,0-93,0, MCHC 35,3 NORMA 32,0-37,0 ,LYM 2,43 NORMA 1,10-6,50,EOS 0,56 NORMA 0,10-0,50 EOS% 7,2 NORMA 1,0-5,0 LYM% 31,4 NORMA 20,0-45,0, NEU% 52,2 NORMA 45,0-70,0 IG 0,03 NORMA 0,09 IG% 0,04 NORMA 0,0-0,06, MONO% 8,6 norma 0,0-12,0 baso% 0,6
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Badania krwi - erytrocyty

Erytrocyty to krwinki czerwone i są podstawowym składnik morfologiczny krwi. Pełnią ważną rolę w wymianie gazowej niezbędnej w naszym życiu. Ich ilość zależy od wieku i wielu innych czynników. Dowiedz się czy twoje wyniki są prawidłowe.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy