Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
leki homeopatyczne nie działają, więc nie widzę sensu. najlepiej aby dermatolog ocenił te zmiany skórne
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć te bóle brzuszka i zaparcia u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Kolki i wzdęcia u 4. tygodniowego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nadmierna ilość gazów u dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaszka na twarzy dziecka po zmianie mleka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to możliwe, że po tym mleku jest kupka zielona? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie mleko będzie najlepsze? Co to może być za choroba? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Zaczerwienienia i świąd u półrocznego dziecka – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Co zrobić w przypadku problemów z układem pokarmowym u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jakie mleko podawać 3-miesięcznemu dziecku? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Objawy alergii na mleko krowie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Alergia na mleko modyfikowane - objawy, przyczyny i postępowanie
Alergia na mleko modyfikowane jest rodzajem alergi
Atopowe zapalenie skóry u niemowląt - objawy, leczenie
Atopowe zapalenie skóry u niemowląt wywołuje szere
Dyschezja niemowlęca - przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie, dyschezja a kolka niemowlęca
Dyschezja niemowlęca to popularny problem z wypróż