Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę koniecznie udać się do lekarza rodzinnego, po badaniu bedzie mozna cos wiecej powiedzieć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaki świąd występuje przy chłoniaku-ziarnicy? – odpowiada Lek. Bartosz Pawlikowski
- Swędzenie w klatce piersiowej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Świąd skóry przy chłoniaku – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Odstawienie leków przed wykonaniem testów alergologicznych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza ból w klatce piersiowej, który utrudnia oddychanie? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Astma oskrzelowa i ucisk w klatce piersiowej – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy astma może powodować napady duszności i ucisk w klatce piersiowej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Badanie krwi a podejrzenie chłoniaka bądź ziarnicy – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Swędzenie skóry na klatce piersiowej – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Katar, swędzenie oczu i kichanie – odpowiada Małgorzata Panek
artykuły
Leczenie astmy oskrzelowej
Astma oskrzelowa to przewlekła choroba zapalna dró
Astma - charakterystyka, rodzaje, przyczyny, diagnostyka, leczenie
Astma oskrzelowa (dychawica oskrzelowa) to przewle
Astma u dzieci - przyczyny, objawy, diagnostyka, zapobieganie, leczenie
Astma jest przewlekłą chorobą zapalną dróg oddecho