Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Piotr Pilarski
87 poziom zaufania

Objawy powinny ustąpić do 2 tygodni.

Pozdrawiam.

0
Lek. Tomasz Budlewski
95 poziom zaufania

Postępowanie prawidłowe aczkolwiek nie jestem przekonany, że zmiany skórne mają związek z lekiem, sugeruje wizytę u lekarza by zobaczył te zmiany.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty