Badania krwi - hemoglobina
Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.
Może mieć Pani zaburzenie czucia wynikajace z udzkodzenia części włókien nerwowych przekazujących poszczególne odczucia zapachowe. Takie wybiórcze uszkodzenie włókien lub kory mózgowej odbierajacej zapachy może powodować częściowe zaburzenia węchu bez zaburzeń smaku.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego nie odczuwam zapachów po Covid? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Problem z czuciem zapachów – odpowiada dr n. med. Marcin Frączek
- Dlaczego węch i smak nie wróciły po Covid? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dlaczego odczuwam słodki smak w ustach? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to jakaś fobia zapachowa? – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Zanik węchu u 37-latka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Odczuwanie smaku i zapachu a palenie papierosów – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Utrata węchu po pracy z pestycydami – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Jaka może być przyczyna problemu z węchem? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy jest szansa, że mój węch wróci do normy? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Test, który przeprowadzisz w domu. Ten objaw COVID-19 ma ponad 70 proc. chorych
Regularne kontrolowanie zmysłów zapachu i smaku mo
Zmysły - rodzaje i funkcje, pozostałe zmysły człowieka, zmysły zwierząt
Zgodnie z klasycznym podziałem człowiek posiada pi
Urojenia węchowe u ozdrowieńców. Czują przypalony olej, dym papierosowy i proszek do prania
Ozdrowieńcy, którzy podczas chorowania na COVID-19