Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Być może dermografizm. Proszę koniecznie udac się do lekarza dermatologa po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak się pozbyć świądu skóry na całym ciele? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Świąd i sucha skóra głowy i twarzy – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Dokuczliwy świąd skóry – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego mam to pieczenie skóry i pręgi? – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Jak leczyć swędzenie na całym ciele? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza świąd skóry i krostki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czerwone plamy na nogach podczas aktywności fizycznej – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Płaskie plamy i swędzenie skóry na plecach i ramionach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może oznaczać swędząca wysypka na ciele? – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- O czym może świadczyć świąd i dyskomfort skóry głowy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Pokrzywka ostra
Pokrzywka ostra jest diagnozowana wówczas, gdy swę
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Nietypowe objawy COVID-19. Sine usta, skóra i paznokcie mogą pojawić się nawet u ozdrowieńców
Od kilku miesięcy wiadomo, że zmiany skórne mogą b