Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę skontaktować się z pulmonologiem, być może zajdzie konieczność modyfikacji leczenia. Produktywny kaszel nie powinien występować w trakcie właściwego leczenia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mogę w tej sytuacji stosować Polvertic? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Kaszel przy rozedmie płuc z pęcherzami rozedmowymi – odpowiada Piotr Pilarski
- Nasilający się kaszel u 3-letniej córki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kaszel z odruchem wymiotnym, ból w klatce piersiowej i zatkany nos – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Leczenie astmy w 8-miesiącu ciąży – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Silny kaszel - co robić? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Przewlekły kaszel z brakiem możliwości odkrztuszenia ropnej wydzieliny – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Kaszel u 5-letniego dziecka a alergia i astma – odpowiada Lek. Iwa Dziedzic
- Kaszel w wyniku zmęczenia u 3-latki – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Astma i ataki duszności – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
artykuły
Jak pokonać kaszel u dziecka?
Kaszel z flegmą u dziecka Kaszel z flegmą to inne
Jak leczyć kaszel podczas COVID-19? Tych leków lepiej nie stosować
Każdego dnia kilkadziesiąt tysięcy Polaków otrzymu
Domowe sposoby na kaszel suchy i mokry. Syropy i inne sposoby na kaszel
Uporczywy suchy kaszel u dorosłego potrafi być rów