Źródła nienasyconych kwasów omega-3

Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.

Witam serdecznie,

Nie widzę przeciwwskazań do zjadania papryczki a raczej plusy. Jeżeli nie podrażnia Pani przewodu pokarmowego ostra papryka to jak najbardziej można spożywać. Ograniczenia mogą być p przy wrzodach żołądka, jelicie wrażliwym

w razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu: joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty