Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry Pani,
proszę skontaktować się z lekarzem dermatologiem, aby mógł obejrzeć zmiany i wdrożyć odpowiednie leczenie.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
Dr Izabela Lenartowicz
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają takie plamy u dziecka pod pachami? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Leczenie astmatyczne u dziecka z alergią – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak leczyć tą postać egzemy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy takie krostki u dziecka to oznaka alergii pokarmowej? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Alergia na sierść psią – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy nawrót kaszlu może oznaczać alergię? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Jaką dawkę mogę podać dziecku? – odpowiada Lek. Bartosz Szarawarski
- Alergia na pyłki u 2-letniego dziecka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co może oznaczać czerwona i swędząca skóra nad okiem? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Lekka alergia na chwasty u 3-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Aleric - skład, działanie, wskazania, dawkowanie, skutki uboczne
Aleric to lek przeciwalergiczny dostępny bez recep
Katar wywołany wysiłkiem fizycznym
Katar wywołany wysiłkiem fizycznym (exercise-induc
Najbardziej przydatne produkty łagodzące objawy alergii
Krople do oczu Alergiczne zapalenie spojówek to sc