Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Nie jest wskazane stosowanie równocześnie tych leków. Lepiej zwiększyć dawkę jednego leku. Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na roztocza i pyłki u 6-latka – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Czy granie na flecie poprzecznym przy astmie oskrzelowej jest wskazane? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Czy alergia na roztocza i trawy może niekorzystnie wpływać na funkcjonowanie układu pokarmowego? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy w tym przypadku alergia może powrócić? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy sińce pod oczami są wynikiem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy można równocześnie stosować Hitaxa, Cyclo3Forte i Structum? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Alergia na roztocza a pościel z pierza – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Mocna alergia na roztocza i pyłki traw oraz zbóż – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Przewlekły alergiczny obrzęk nosa i alergia na roztocza – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy alergii na roztocza można pozbyć się na zawsze? – odpowiada Aleksander Ropielewski
artykuły
Uczulenie na roztocza kurzu domowego
Alergia na kurz to częsta przypadłość, nawet w naj
Alergia wziewna - rodzaje, przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie
Alergia wziewna to nadmierna reakcja organizmu na
Odczulanie - kwalifikacja, wybór alergenów, szczepionka, przebieg, alternatywne sposoby
Skuteczność odczulania jest udowodniona przede wsz