Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Jest to prawdopodobne iż występuje u Państwa jeden czynnik który wszystkich znieczula. Wskazane jest wykonanie u Państwa testów alergicznych. Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy po 4 kuracjach jest możliwe, że świerzb nadal wraca? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak mam skutecznie leczyć świerzb? – odpowiada Mgr Justyna Sobczyńska
- Uczulenie na warzywa – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Lignokaina i Bupivokaina a uczulenie – odpowiada Dr n. med. Adam Ziemlewski
- Skuteczność leku Vermoxem – odpowiada Mgr Olga Marzol
- Czy moje uczulenie może przeszkadzać w zrobieniu tatuażu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak zwalczyć uczulenie na chemikalia? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Zmiany na wargach ust a alergia – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzące i czerwone krosty na ciele od tygodnia – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy powinnam zastosować Zentel w przypadku wszystkich członków rodziny? – odpowiada Lek. Jacek Gleba
artykuły
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Wysypka na rękach - najczęstsze przyczyny i leczenie
Wysypka na rękach pojawia się z różnych powodów. P
Działanie i interpretacja skórnych testów alergicznych
Skórne testy alergiczne to popularny sposób wykryc