Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udac się do lekarza dermatologa i reumatologa po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Niedoczynność tarczycy a zespół Raynauda – odpowiada Dr n. med. Andrzej Sawicki
- Czy możliwa jest alergia na środki czyszczące? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zespół Raynauda i utrata węchu – odpowiada Milena Lubowicz
- Wysypka na stopach po wypiciu alkoholu – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Czerwone plamy podobne do żył na ręce – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy to może być alergia na kota? – odpowiada
- Elastopatia i objawy Raynauda – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Co mogą znaczyć takie obrzęki palców? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Bolesne rany w obrębie skóry piszczeli – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czerwone i opuchnięte stopy a zespół Raynauda – odpowiada Renata GrzechociĹska
artykuły
5 rzeczy, o których nie mówi ci dermatolog
Leczenie przyczyny, a nie objawów Kiedy na skórze
Powikłania po koronawirusie. U pacjentów z COVID-19 może dojść do rozwoju gangreny
COVID-19 może spowodować zapalenie stawów i mięśni
Syndrom Raynauda: przyczyny (WIDEO)
Syndrom Raynauda: przyczyny Syndrom Raynauda to na