Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Szanowny Panie, prawdopodobnie tak, proszę udać się do lekarza
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Katar, ból gardła, suchy kaszel, zawroty głowy i stan podgorączkowy – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak leczyć przeziębienie w trakcie ciąży u 30-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego objawy infekcji nie ustępują? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Zatkany nos od dwóch lat i katar z wydzieliną – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy ten ból w klatce piersiowej może być wynikiem czegoś poważnego? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Co może powodować zatkanie uczu i nosa i jak to leczyć? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- To nerwica czy alergia? – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Katar po przeziębieniu i nieżyt nosa – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Nieżyt nosa i spływająca wydzielina z nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Ból gardła, katar, kaszel, wysypka – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
artykuły
Przewlekły kaszel u dziecka - charakterystyka, najczęstsze przyczyny, diagnostyka
Przewlekły kaszel u dziecka powoduje, że rodzice z
"Wściekłe drapanie w gardle, jakby człowiek najadł się pieprzu". Pacjenci skarżą się na nietypowe objawy Omikronu
Już nie duszności, męczący kaszel czy utrata węchu
Leczenie astmy oskrzelowej
Astma oskrzelowa to przewlekła choroba zapalna dró