Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Diprophos jest sterydem. Skutki uboczne stosowania leków sterydowych są związane z dawką i czasem. Im dłużej się je stosuje, tym skutków ubocznych jest więcej i są coraz cięższe.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie badania wykonać, by sprawdzić przyczynę pokrzywki? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Alergia na formaldehydy – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy swędzenie skóry po zrobionych tatuażach może oznaczać jakąś reakcję alergiczną? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Świerzb w przebiegu astmy u 20-latki – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Nasilenie zmian alergicznych na skórze po remoncie – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Swędzenie skóry i bąble a proszek do prania – odpowiada Jan ZajÄc
- Dlaczego mam to pieczenie skóry i pręgi? – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Czy można stosować miejscowo leki przed testami alergicznymi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Pękająca, złuszczająca i piekąco-swędząca skóra dłoni – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Swędzące krostki występujące na skórze całego ciała – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Pokrzywka idiopatyczna- przyczyny, objawy, leczenie
Pokrzywka idiopatyczna to swędzące zmiany skórne,
Najbardziej przydatne produkty łagodzące objawy alergii
Krople do oczu Alergiczne zapalenie spojówek to sc
Pokrzywka u dzieci - objawy, przyczyny, diagnoza, leczenie
Pokrzywka u dzieci daje bardzo uciążliwe objawy.