Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
zyrtec że 2 tabl wapno też że 2
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co stosować na wysypkę na słońce? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Ukąszenie przez pszczołę a opuchlizna ręki – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Opuchnięcia dłoni i osłabienie – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Pęcherzyki i opuchlizna rąk a alergia na słońce – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy u dziecka wystąpiła alergia na słońce? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Jak się pozbyć wysypki po alergii na klej do rzęs? – odpowiada Mgr Marta Kociatyn-Stawarz
- Czy istnieją testy na alergię na słońce? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co pomoże na uczulenie na słońce? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak można leczyć wysypkę na słońce? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Opuchnięta twarz i powiększone węzły chłonne – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Przedsiębiorca z Leszna z koronawirusem w szpitalu: "Mam dosyć bełkotu o zmyślonym COVIDZIE"
Oskar Baldys, przedsiębiorca z Leszna, który choru
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
Apteczka na wakacje
Kleszcze, osy, oparzenia, zatrucia, opryszczka - m