Jak mam leczyć taką pokrzywkę u dziecka?

Witam, mam problem z 14 miesięcznym synkiem... Do 1 roku życia jadł i pił wszystko prócz cytrusów, owoców morza czy orzechów i dań ciezkostrawnych. Nagle z dnia na dzień zaczęła się robić pokrzywka na obecną chwilę co dziecku nie podam do jedzenia obsypuje go i drapie się aż do krwi. Był raz w takim stanie, że zaczął się dusic i wylądowaliśmy w szpitalu.. Alergolog oraz dermalotog jak i szpital stwierdził, że to AZS, jednak jest coraz gorzej lekarstwa pomagają na chwilę a o nocy to nie wspomnę ani jednej nie przespałem normalnie. Zmieniłam już mleko na kozie i specjalistyczne na receptę... Dalej było bez zmian, zamiast proszku i płynu do płukania daje orzechy indyjskie dalej nie pomaga. Kąpię go w emolientach i nic zaczęłam nawet tylko w szarym mydle lub dostał takich bombli że musiałam go smarować i podawać leki, po maści sterydowej również dostał pokrywki i babli do takiego stanu, że musiałam szybko dziecku zmyć tą maść. Około 4 miesiące temu został pogryziony przez jakieś owady również dostał ropnych babli wylądowali sumy na pogotowiu z sterydami. Z mieszkania zabrane wszystkie kwiaty. Nie wiem już co może być przyczyną. Dodam, że dziecko bardzo lubi jeść więc jest to bardzo ciężka sprawa. Były robione badania na IEG wyszło bardzo niskie. Proszę bardzo o jakąś rade
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty