Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam Pana,
zachęcam rozważyć konsultację psychiatryczną, diagnostykę i ukierunkowane leczenie, zaburzenia lękowe mogą występować już u dzieci. Wskazana jest dla Pana psychoterapia poznawczo - behawioralna.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena Waluś
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak radzić sobie z lękiem przed śmiercią w wieku 35 lat? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Co mogą znaczyć te duszności w płucach? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Jaka jest przyczyna moich duszności w wieku 30 lat? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Czy przy leczeniu nerwicy natręctw można zrobić prawo jazdy? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Czy problemy z oddychaniem mogą mieć związek z astmą lub nerwicą? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Dlaczego mam duszności i suchość nosa? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Jak mogę się pozbyć tych lęków? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Jak leczyć te objawy depresyjne? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Jak się pozbyć tych natrętnych myśli o nowotworze? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Dlaczego brakuje mi chęci do pracy? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
artykuły
Pomoc psychologiczna w związku z epidemią koronowiursa. Nasi eksperci czekają na Twoje pytania
Rozwijająca się epidemia koronawirusa przyczyniła
Najbardziej pomocni lekarze i specjaliści - maj 2017
Czas na podsumowanie maja. W związku z tym przedst
Majdanowie sercem z ekipą z Łodzi
Małgorzata Rozenek-Majdan i Radosław Majdan kibicu