Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Jest to zmiana skóra. Nie wymaga leczenia okulistycznego. Pozdrawiam serdecznie
Prosze udac sie do dermatologa po badaniu lekarz postawi diagnoze i dobierze odpowiednie leczenie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć czerwone miejsce na twarzy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czerwone zmiany na twarzy – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Co może oznaczać uczulenie na twarzy i szyi? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czerwony, swędzący, bardzo rozległy wyprysk na twarzy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer
Częste łzawienie może być groźne
Artykuł sponsorowany Oczy są narządem, który dost
Usuwanie brodawek - rodzaje brodawek, sposoby ich usuwania, profilaktyka
Usuwanie brodawek to temat, który interesuje zaraż