Anemia
Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.
Witaj,
Syrop oligofruktozowy to polimer fruktozy - cukru owocowego. Nadaje produktom słodki smak. W organizmie (w jelitach) ulega strawieniu do fruktozy, która w wątrobie przekształca się w glukozę lub kwasy tłuszczowe.
Zawiera kalorie i sprzyja otyłości.
Witam, dla zachowania zdrowia i odpowiedniej masy ciała proszę unikać syropów z zawartością fruktozy. Wystarczy ilość pochodząca z owoców.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Właściwości syropu glukozowo-fruktozowego – odpowiada Mgr Jolanta Łobocka
- Dieta a spożywanie owoców wieczorem – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy piwo ma jakieś właściwości zdrowotne? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Czy syrop ryżowy jest zdrowy? – odpowiada Mgr Iwona Mielcarek
- Właściwości cebuli – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co wybrać na slodkie przekąski zamiast czekolady? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy będąc na diecie odchudzającej, można spożywać syrop klonowy? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Czy biała czekolada jest zdrowa? – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak
- Picie kwaśnych płynów a zakwaszenie organizmu – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zawartość kalorii w produktach żywnościowych – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
artykuły
Maltoza - właściwości, występowanie i szkodliwość
Maltoza, nazywana cukrem słodowym, jest zaliczana
To już epidemia. Na schorzenia wątroby cierpi 6 milionów Polaków
Dnie spędzone przed komputerem, obiad z kantyny je
Fruktoza - gdzie występuje i czy jest szkodliwa?
Fruktoza to cukier prosty, którego naturalnym źród