Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
ige swoiste panel pokarmowy laboratorium alab
Prosze napisac załączyć zdjęcia wyników
zobaczę odpowiem
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Kiedy dziecku zejdzie bąbel po ugryzieniu przez meszkę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy istnieje jakaś metoda zapobieganiu alergii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy niskie IGE skreśla alergię? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Alergia na pyłki i ból brzucha po mleku – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co powoduje bóle oczu i pokrzywkę na twarzy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie badania alergologiczne wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy wydzielina w gardle utrudniająca oddychanie ma związek z migdałkami? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy u dwuletniego dziecka można wykonać testy na alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie badanie może wykluczyć alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Suchy kaszel i 6-letniego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
"Dopóki robię szpagat, jest ze mną dobrze"
O tym, że osteoporoza to cichy złodziej kości, pon
Zespół alergii jamy ustnej - objawy, przyczyny i leczenie
Zespół alergii jamy ustnej to choroba, która objaw