Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jeśli córka będzie się dobrze czuła w czasie terapii, nie ma przeciwwskazań do uprawiania sportu.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na trawy i żyto – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy uczulenie na pyłki traw wiąże się z alergią pokarmową? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Chrząkanie i katar a alergia na zoża i trawy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy można mieć alergię na trawę? – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Czas trwania odczulania na trawy, chwasty i zboża – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Alergia pokarmowa na większość produktów żywnościowych – odpowiada Mgr Anna Pietrasz
- Wyniki badań na alergeny pokarmowe – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Mocna alergia na roztocza i pyłki traw oraz zbóż – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza duży spadek wagi u 15-latki? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Otyłość po kuracji lekami na astmę – odpowiada Lek. Katarzyna Wrotek
artykuły
Alergia i jej najczęstsze przyczyny
Alergia to bardzo popularne schorzenie - jedno z n
Nastolatek palący e-papierosy trafił do szpitala. Miał płuca jak 70-latek
Nastolatek popalający e-papierosy zapłacił za swoj
Nowy ranking najzdrowszych narodów na świecie
Zdecydowanie wyprzedzili nas Włosi, którzy zajęli