Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Kaszel, katar a stosowanie Bactrimu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaki lek przeciw kaszlowi alergicznemu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak załagodzić objawy przewlekłego alergicznego zapalenia gardła? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Suchy kaszel po przeziębieniu – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jak pozbyć się suchego, napadowego kaszlu? – odpowiada Lek. Karolina Meszek
- Nasilający się wieczorami i nocami duszący kaszel – odpowiada Lek. Mateusz Siwek
- Jakie leki na alergiczny wodnisty katar? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Chore zatoki i duszący kaszel – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy to jest kaszel alergiczny? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Dlaczego z powodu kaszlu boli mnie cała klatka piersiowa? – odpowiada Lek. Karolina Meszek