Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Najpewniej może Pani, chociaż należy wprowadzać go do diety stopniowo. Alergia na pyłki zwykle nie ma związku z alergią pokarmowa i odwrotnie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie jęczmienia zielonego – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Czy przy sertraline można spożywać młody jęczmień? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Spożywanie naparów z młodego jęczmienia, ostropestu i czystka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Luźne stolce po zażywaniu zielonego jęczmienia – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Skuteczność jęczmienia zielonego w odchudzaniu – odpowiada Mgr Kamila Lemańska
- Czy mogę zażywać młody zielony jęczmień, karmiąc 7-miesięcznego niemowlaka? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czy uczulenie na pyłki traw wiąże się z alergią pokarmową? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Działanie kapsułek Medica Zielony jęczmień – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Kiedy można zachorować na alergię pyłków? – odpowiada Lek. Ewa Drzewiecka
- Nietolerancja pokarmowa na gluten pszeniczny – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
artykuły
Opuchnięte powieki - przyczyny, objawy i leczenie
Opuchnięte powieki mogą być wywołane przez wiele r
Jęczmień - rodzaje, przyczyny, objawy, domowe sposoby, leczenie
Jęczmień na oku jest najczęstszym ostrym schorzeni
Koronawirus w Polsce. Alergicy boją się kichać w miejscach publicznych. Ludzie podejrzewają u nich koronawirusa
Wiosna jest trudnym czasem dla większości alergikó