Możliwość spożywania zielonego jęczmienia w formie płynnej przy alergii na pyłki

mam alergię na pyłki min. jęczmienia czy mogę spożywać młody zielony jęczmień w formie do picia
KOBIETA, 40 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Aleksander Ropielewski
95 poziom zaufania

Najpewniej może Pani, chociaż należy wprowadzać go do diety stopniowo. Alergia na pyłki zwykle nie ma związku z alergią pokarmowa i odwrotnie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty