Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dolegliwości mogą być związane z nadreaktywnością oskrzeli po przebytej infekcji jeżeli była. Proponuję jednak konsultację z pulmonologiem i wykon anie dodatkowych bada.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć kaszel po zapaleniu górnych dróg oddechowych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przedłużający się kaszel od ponad miesiąca – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Jak długo po zapaleniu oskrzeli może się utrzymywać kaszel z żółtą wydzieliną? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podrażnione drogi oddechowe i kaszel - co robić? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Świszczący oddech podczas biegania przy niskiej temperaturze – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Jak długo może trwać mokry kaszel w czasie zapalenia oskrzeli? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Jak długo po chorobie może utrzymywać się kaszel? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Utrzymujący się kaszel po zapaleniu oskrzeli – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dokuczliwy kaszel palacza a wydzielina z dróg oddechowych – odpowiada Lek. Irena Zięba-Małachowska
- Przewlekły kaszel a podejrzenie refluksu żołądkowo-jelitowego – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
Omikron może powodować astmę? "W niektórych przypadkach choroba pozostanie na całe życie"
Coraz więcej wskazuje na to, że wariant Omikron po
Astma u dzieci - przyczyny, objawy, diagnostyka, zapobieganie, leczenie
Astma jest przewlekłą chorobą zapalną dróg oddecho
Astma kaszlowa
Astma kaszlowa, nazywana także zespołem Corrao lub