Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Proszę udać się na wizytę do specjalisty alergologa w umówionym terminie. Jeśli alergolog nie będzie miał propozycji leczenia to konieczna będzie ponowna wizyta u specjalisty pediatry. Warto również rozpocząć zalecone leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Przewlekłe zapalenie zatok a ciąża – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Częste zachorowania na zapalenie krtani i oskrzeli u dziecka – odpowiada Lek. Krystyna Sztajkowska-Leszczyńska
- Duża ilość badań RTG, TK i MR na przestrzeni 1,5 roku – odpowiada Bartłomiej Rawski
- Czy to zapalenie prawego jądra? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nawracające zapalenie oskrzeli u 5-latka – odpowiada Milena Lubowicz
- Zapalenie oskrzeli po infekcjach u 4-latka – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Kaszel, duszności pomimo leczenia zapalenia oskrzeli – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Jak odróżnić przeziębienie od zapalenia oskrzeli krtani i płuc u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie badania mogę jeszcze zrobić mojemu dziecku? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Katar ropny po zapaleniu oskrzeli – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
artykuły
Przez telefon czy internet - jak najszybciej umówić się na wizytę?
Chociaż mamy XXI wiek, a poradnie lekarskie są w k
W listopadzie Delta, teraz Omikron. Są osoby, które dwa razy miały COVID-19 na przestrzeni zaledwie trzech miesięcy
Anita, Jolanta, Karolina - wszystkie na przestrzen
Fakty i mity na temat odczulania
Immunoterapia swoista została wprowadzona w celu l