Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Opisane objawy mogą być spowodowane infekcją. W przypadku braku ustępowania dolegliwości konieczna będzie wizyta u lekarza.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może oznaczać dziwny katar i uczucie guli w gardle? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Katar i uczucie zatkanego nosa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co zrobić, aby te problemy z zatokami nie nawracały? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co mam robić z tym żółtym katarem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Zaleganie flegmy w gardle i przezroczysta wydzielina z nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie zatkanego nosa po katarze – odpowiada Lek. Grzegorz Borstern
- Katar wieczorem i bóle zatok z rana – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Jak usunąć nadmiar wydzieliny z nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co mam robić z tym przezroczystym katarem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak pomóc ośmiomiesięcznemu synkowi, który ma ciągły katar? – odpowiada Milena Lubowicz
artykuły
Jak dopasować metodę leczenia do rodzaju kataru?
Katar, za każdym razem, gdy się pojawia, świadczy
39 rad psychologa, jak być szczęśliwym każdego dnia
Każdego dnia zmagamy się z wieloma, mniejszymi i w
Urojenia węchowe u ozdrowieńców. Czują przypalony olej, dym papierosowy i proszek do prania
Ozdrowieńcy, którzy podczas chorowania na COVID-19