Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam to proszę przejść się do lekarza ogólnego poz niech przepisze maść na trądzik po obejrzeniu stanu skóry, a później uda się Pani do dermatologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Możliwość zarażenia się trądzikiem bliznowatym podczas oczyszczania twarzy u kosmetyczki – odpowiada Mgr Magdalena Grądzka
- Jaki wybrać podklad dla cery z trądzikiem różowatym? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Krem do cery tłustej z trądzikiem – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Łojotokowe zapalenie skóry i trądzik różowaty – odpowiada Dr n. med. Grażyna Wolnik-Trzeciak
- Skuteczny sposób na cerę trądzikową – odpowiada Lek. Ewa Rybicka
- Trądzik u 30-letniej kobiety – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy wizyta u kosmetyczki będzie skuteczna? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy mogę wykonać makijaż permanentny przy bielactwie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy mogę stosować tłuste kremy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Makijaż mineralny a trądzik – odpowiada Anna Adamowicz
artykuły
Zobacz, z jakimi problemami skórnymi borykają się gwiazdy
Piękna skóra tylko w magazynie Gwiazdy zawsze poja
Leczenie trądziku - najskuteczniejsze metody
Leczenie trądziku zależy od stopnia jego nasilenia
Trądzik torbielowaty - przyczyny, objawy, blizny, leczenie
Trądzik torbielowaty, zwany jest również trądzikie